Cembrit's standpunt over de Russische invasie in Oekraïne :: Cembrit
22. maart 2022

Cembrit's standpunt over de Russische invasie in Oekraïne

Wij van Cembrit veroordelen de onwettige en onuitgelokte invasie van Oekraïne door Rusland ten zeerste en wij zijn zeer bezorgd over de sociale en humanitaire gevolgen die dit zal hebben in Oekraïne. Het is hartverscheurend om de vernielingen en het leed te volgen dat Oekraïne en de bevolking van Oekraïne wordt aangedaan. Onze gedachten gaan uit naar het Oekraïense volk dat deze ramp moet doormaken. De invasie kan ook ingrijpende menselijke, politieke en economische gevolgen hebben in Europa, buiten Oekraïne, en in het bijzonder onrust veroorzaken in de landen die grenzen aan Rusland en Oekraïne. Cembrit hoopt van harte op een onmiddellijke beëindiging en een vreedzame oplossing van het conflict in Oekraïne.

De Europese Unie en de VS hebben gezamenlijk handelssancties tegen Rusland uitgevaardigd. Cembrit steunt deze sancties. Cembrit heeft voorlopig alle verkoopactiviteiten en leveringen aan Rusland stopgezet en alle aankopen van materiaal uit Rusland gestaakt, alsmede onze Russische website gesloten. Cembrit zal pas weer zaken gaan doen in Rusland als er een duurzaam vreedzaam einde is gekomen aan deze onwettige invasie van Oekraïne.

Wij zijn van mening dat de invasie het gevolg is van verkeerde beslissingen van de Russische regering en dat zij niet de wens van het Russische volk vertegenwoordigt. Daarom vragen wij iedereen die door zijn werk bij Cembrit met mensen uit Rusland in aanraking kan komen, hen met het gebruikelijke respect te behandelen. Een van de kernwaarden van Cembrit is iedereen met respect en integriteit te behandelen. Respectvol gedrag begint met het respecteren van onze collega's en de verschillen tussen ons.

Cembrit draagt zorg voor getroffen medewerkers. In geval van zorgen en verdriet moedigen wij onze medewerkers aan om contact op te nemen met hun directe leidinggevende of lokale HR-afdeling voor hulp.

Om de Oekraïense bevolking te steunen die lijdt onder de invasie heeft Cembrit Group een donatie gedaan voor humanitaire hulp.

Jørn Mørkeberg Nielsen

President & CEO